به گزارش اقتصادما،
امروزه گسترش مشاغل خانگی علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی به تقویت معیشت و افزایش درآمد خانوارها کمک کرده است. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردارند و این مساله باعث شده تا روز به روز به تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
آمارها حاکی از آن است که بیش از ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای دنیا به مشاغل خانگی اختصاص یافته و کسب درآمد از طریق مشاغل خانگی روز به روز در حال افزایش است.
از سال ۱۳۹۰ تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده و بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی تا پایان سال گذشته پرداخت شده است.
به اذعان کارشناسان، کسب و کارهای خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان موثر است و موجب رشد اقتصاد و رونق بازار کار میشود.
به زعم آنها در شرایطی که سرمایهگذاریهای کلان دچار چالش شده است، توجه برای ایجاد اشتغال به سمت سرمایهگذاریهای خرد است و یکی از ظرفیتهای مهم برای این منظور، مشاغل خانگی است.
در همین راستا سید مالک حسینی - معاون اشتغال وزارت کار - به تازگی از آمار صدور مجوز مشاغل خانگی در کشور پرده برداشته و گفته است: از سال ۱۳۹۰ تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.
وی البته از برنامهریزی برای ارتقای جایگاه مشاغل خانگی در کشور خبر داده و گفته طبق آمارها ۳۰ درصد اقتصاد کشورهای دنیا به مشاغل خرد و خانگی اختصاص دارد، اما این عدد در کشور ما بالا نیست با این حال وزارت کار در تلاش است مشاغل خانگی را به جایگاه و نقطه مطلوب برساند.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار گفته در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۱۹۷ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده و ۱۵۷ هزار نفر از این رهگذر به بازار کار به طور غیر رسمی اضافه شدند.
- گسترش بازار سرمایه را جدیتر دنبال میکنیم/ مالکیت و مدیریت فعالیتهای اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار میکنیم
- تزریق فوری نقدینگی به نیروگاههای خصوصی، بزودی
- رشد ۱۰ درصدی ارزش بازار اوراق بهادار
- رشد ۱۰ درصدی ارزش بازار اوراق بهادار
- طلای جهانی افزایشی ماند
- طلای جهانی افزایشی ماند
- تصویب ۷۳ هزار میلیارد ریال ارزشافزوده از طریق مولدسازی اموال دولت در استان تهران
- جزئیات دیدار مدنی زاده با وزرای پیشین اقتصاد