به گزارش اقتصادما به نقل از خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محمد صادق عظیمی فر، معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه صنعت نفت گفت: در کل زنجیره پالایش ۱۶۸ هزار نفر فعالیت دارند، صنعت پالایش تمام ناترازیها در این صنعت انباشت میشود و این صنعت باید جبران کننده ناترازیها باشد
وی ادامه داد: امسال ۱۸۰ درصد افزایش مصرف در سوخت نفتگاز را شاهد بودیم، در استقرار دولت هم با ناترازی بنزین روبهرو بودیم به طوری که ما از صادر کننده بتزین به واردکننده این سوخت تبدیل شدهایم، رشد مصرف بنزین به دلیل عدم توسعه چندان صنعت نتوانسته به انچنان که باید باشد برسد.
باید شکاف ناترازی سوخت از محل ظرفیت داخلی کامل شود اولین اقدام ما افزایش تولید است ما در بازده دولت چهاردهم موفق شدهایم قریب به ۸ میلیون لیتر به تولید نفتگاز برسیم.
به گفته عظیمی فر، در سال گذشته ۴۰ درصد سوخت مایع تحویلی به نیروگاهها داشتهایم
وی افزود: ۶۰ میلیارد دلار برای بیش از ۳۰ طرح در دست اقدام برای افزایش تولید یکی از برنامههای صنعت پخش و پالایش است ولی اولویت اصلی ما اولویتهای هدف دار خواهد بود.
معاون وزیر نفت بیان کرد: همچنین امسال هزار کیلومتر فرآورده نفت خام را به بهره برداری خواهیم رساند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در شهر تهران با مدلهای برقی در بازه زمانی یکساله خبر داد و گفت: خوشبختانه روز گذشته بزرگترین گام برای برقیسازی ناوگان فرسوده و احداث زیرساخت شارژ خودروها و موتورسیکلتهای برقی برداشته شد.
عظیمی فر با بیان اینکه قرار است با مشارکت جایگاهها ۷ هزار جایگاه شارژ در نقاط مختلف کشور احداث شود، افزود: امروز بزرگترین گام برای برقیسازی ناوگان فرسوده و احداث زیرساخت شارژ خودروها و موتورسیکلتهای برقی برداشته میشود و نهادهای مالی و بخش خصوصی در تأمین سرمایه موردنیاز این طرح مشارکت خواهند داشت.
عظیمی فر در ادامه درباره جایگزینی تعداد پایین ۲۰ هزار موتورهای سیکلت گفت: در حال حاضر برای ۲۰ هزار موتور سیکلت فرسوده است و نمی توان همه موتورهای سیکلت فرسوده را انجام داد ولی در گام های بعدی اولویت بندی خواهد شد.
معاون وزیر نفت افزود: ۹۰ درصد قاچاق سوخت در حوزه حمل ونقل انجام می شود ما قاچاق چندانی در حوزه بنزین نداریم ولی تکالیف برای جلوگیری از قاچاق سوخت مانند سپهتن و سیپاد انجام نشده است.
عظیمی فر گفت: در کل زنجیره بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر در ۱۰ پالایشگاه فعالند، ۲.۴ میلیون بشکه ظرفیت تولید ، ۱۴ هزار کیلومتر خط لوله ۷۸ انبار فعال و ۷ هزار جایگاه فعال داریم.
وی با بیان اینکه ناترازی در تمام بخش ها از جمله برق، گاز وحتی برق به صنعت پالایش فشار وارد می کند، گفت: ناترازی آب هم به خاطر کاهش ذخایر سدها منجر به بالا رفتن مصارف نیروگاهها شده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراروده های نفتی گفت: سال ۱۴۰۳ مصرف نفتگاز کشور ۱۸۰ درصد افزایش داشته زیرا فشار ناترازی برق و گاز نیز بر پالایش بوده است.
وی با اشاره به ناترازی بنزین از ابتدای دولت چهاردهم گفت: ما از صادرکننده بنزین در سال ۹۹ در چند سال گذشته تبدیل به واردکننده شدیم.
- صدور مجوز واردات و توزیع بنزین سوپر به بخش خصوصی وارد فاز نهایی شد
- سامانه های سرمایشی ادارات بعد ساعت ۱۳ خاموش شود
- آغاز طرح انتقال بنزین یورو به پایتخت با ایجاد مسیر جدید
- فرهنگ سازی برای مدیریت مصرف برق ضروری است
- ناترازی برقی ما و دنیا؛ هوش مصنوعی باتری جهان را شارژ میکند یا خالی؟
- مصرف گاز نیروگاهی از خانگی پیشی گرفت