چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷
نظر رهبر انقلاب درباره وام قرض‌الحسنه به شرط سپرده‌گذاری
نظر رهبر انقلاب درباره وام قرض‌الحسنه به شرط سپرده‌گذاری

یکی از سؤالات مردم درباره مشروعیت وام‌ بانک‌های قرض‌الحسنه، سپرده‌گذاری اجباری و انسداد مبلغی پول در این بانک‌ها است.

 

به گزارش اقتصادما موضوع سپرده‌گذاری اجباری برای دریافت وام قرض‌الحسنه یکی از موضوعاتی است که مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه فارس من ثبت کرده‌اند. برای مشاهده این پویش می‌توانید از اینجا اقدام کنید.برای پی‌گیری این موضوع نظر رهبر معظم انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای را درباره مشروعیت دریافت سپرده برای وام قرض‌الحسنه جویا شدیم.یادآور می‌شود دو بانک قرض‌الحسنه کشور برای اعطای وام قرض‌الحسنه شرط سپرده‌گذاری اجباری دارند و در صورتی که شخص سپرده‌ای با مدت معین نزد بانک نداشته باشد به او وام نمی‌دهند.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب استفتائی درباره سپرده‌گذاری برای دریافت وام را به شرح زیر پاسخ دادند.سؤال: بنده برای گرفتن وام (قرض)، ۵۰ میلیون تومان در بانک قرض‌الحسنه، سپرده‌گذاری کردم و شرط شده که بعد از چند ماه می‌توانم دو برابر پولم (یعنی ۱۰۰ میلیون با سود ۴ درصد) وام بگیرم و اینکه حق برداشت ۵۰ میلیون را هم تا پرداخت تمام اقساط وام نخواهم داشت؛ آیا این وام از نظر شرعی اشکال ندارد؟جواب: اگر دادن مبلغی به صندوق به این عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق به صورت قرض بماند به این شرط که صندوق هم پس از آن مدت، وامی در اختیار شما قرار دهد یا وام، مشروط به سپرده‌گذاری قبلی یا مشروط به انسداد مبلغی نزد بانک باشد، ربا و حرام است، هرچند اصل وام (قرض) صحیح است.

البته آیت‌الله سیستانی هم سپرده‌گذاری برای اعطای وام قرض‌الحسنه را جایز نمی‌دانند که در ادامه نظر ایشان را هم می‌خوانید.سؤال: قرض‌الحسنه‌ها شرطی برای دادن وام قرار داده‌اند که طی آن برای دادن وام باید در آن قرض‌الحسنه سپرده‌گذاری شود این کار چه حکمی دارد؟ ثانیاً این قرض‌الحسنه‌ها عموماً با این سپرده‌ها فعالیت‌های اقتصادی کرده و به سپرده‌گذاران هیچ سودی از درآمدهای احتمالی نمی‌دهند و علاوه بر آن کارمزد هم می‌گیرند آیا شرعاً جایز است؟پاسخ: سپردن مبلغ یاد شده به شرط اینکه صندوق قرض بدهد جایز نیست.آیت‌الله سیستانی سؤالی دیگر درباره سپرده‌گذاری برای گرفتن وام قرض‌الحسنه را به شرح زیر پاسخ دادند. پرسش: در صورتی که پولی را در قرض‌الحسنه بگذارند و هدف این باشد که بعد از مدتی دو برابر آن را وام بگیرند آیا درست است؟پاسخ: قرض دادن به مؤسسه قرض‌الحسنه که بعداً از او قرض بگیرد (قرض به شرط قرض) است و جایز نیست.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما

0996-6264416