به گزارش اقتصاد ما ، موانع ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه ایران طی سالهای اخیر هرچند که در بسیاری از بخشها چالشهایی را برای جامعه ایجاد کرد، اما در موارد متعددی نیز سبب شد که موفقیتهایی به دست آید و توان نیروهای داخلی برای رفع نیازها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. یکی از این موفقیتها در نیروگاه شهید سلیمی نکا قابل مشاهده است. جایی که حدود یک دهه است از حضور مهندسان خارجی برای اقدامات مربوط به نگهداری و همچنین خرید تجهیزات و قطعات خارجی بینیاز شده است.
این مجتمع نیروگاهی از چهار واحد ۴۴۰مگاواتی بخار، ۲ واحد سیکل ترکیبی گازی با قدرت اسمی ۱۳۷.۵ مگاوات، یک واحد بخار دیگر با قدرت ۱۶۰ مگاوات و ۲ واحد ۹.۵ مگاواتی توربواکسپندر تشکیل شده است. اما فعالیت این واحدها وابستگی اساسی و زیادی به روند تعمیر و نگهداری دارد. به طوری که واحدهای بخار نیروگاه پس از هر ۲۵ هزار ساعت کارکرد به تعمیرات نیمهاساسی نیاز دارند و پس از ۵۰ هزار ساعت کارکرد نیز تعمیرات اساسی آنها ضروری است.
طبیعتا برای انجام تعمیرات به دانش فنی و تخصصی و همچنین تجهیزات خاصی نیاز است که تا اواخر دهه ۸۰ بخش مهمی از این اقدامات به خارج از کشور وابسته بود. اما با تلاش متخصصان و مهندسان این نیروگاه، اکنون سالهاست که تعمیر و نگهداری مجموعه تقریبا به طور کامل با دانش و توان فنی داخلی انجام میشود.
طبق آخرین آمارها نیز از ۲ سال گذشته تا کنون یعنی طی کمتر از پنج ماه نزدیک به ۱۲ هزار قطعه نیروگاهی توسط متخصصان این مجموعه تولید شد.
منبع ایرنا
- تولید روزانه گاز پارس جنوبی ۱۵ میلیون مترمکعب افزایش مییابد
- سامانه های سرمایشی ادارات بعد ساعت ۱۳ خاموش شود
- تفاهمنامه جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی امضا شد
- آغاز طرح انتقال بنزین یورو به پایتخت با ایجاد مسیر جدید
- فرهنگ سازی برای مدیریت مصرف برق ضروری است
- ناترازی برقی ما و دنیا؛ هوش مصنوعی باتری جهان را شارژ میکند یا خالی؟